Penne с аспержи и сметана

Необходими продутки:

  1. Безглутенова паста Penne – 250гр
  2. Аспержи – 400гр
  3. Чесън – 2 скилидки
  4. Стар лук – 1 глава
  5. Течна животинска сметана – 250 мл
  6. Зехтин – 2-3 с.л
  7. Сол, черен пипер, босилек
  8. Пармезан

Начин на приготвяне:

Почистете аспержите като отделите връхчетата, които по късно се бланшират. Долната част нарежете на парченца.

В дълбок тиган загрейте зехтина, нарежете на ситно чесъна и лука, посолете. Запържете до златисто. Добавете сметаната и долната част на аспержите. Варете до омекване на аспержите. След това добавете прясно смлян черен пипер отстранете от огъня и пасирайте.

Сварете пастата в голяма тенджера с подсолена вода за 7-10 минути. През това време бланширайте връхчетата на аспержите в подсолена вода за кратко. Вече готовата паста прибавете към соса и добавете бланшираните връчета аспержи. Разбъркайте добре, за да може соса да се смеси и попие в пастата. Накрая добавете босилека.

Поръсете със стружки настърган пармезан.

Сервирайте със студено бяло вино.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *