Conchiglioni с морски дарове от Станислав Райчев

Предлагаме ви, още една невероятно вкусна и лесна за приготвяне рецепта от Станислав Райчев!

Трудно ми е да се разделя с лятото🌞 Затова Ви предлагам една рецепта с дъх на море, слънце и малко пясък🏖️☀️🔥Conchiglioni с морски дарове🍤🔝😋

Необходими продукти за 6 порции:
✔️1 пакет Sotelli Conchiglioni 500 гр.
✔️херинга – 200гр.
✔️скариди – 350гр.
✔️чери домат – 10 бр.
✔️каперси – 15 бр.
✔️мини моцарела – 125 гр.
✔️босилек – 30 гр.
✔️магданоз – 30 гр.
✔️доматена паста – 3 с.л.
✔️пармезан – 60 гр.
✔️чесън – 3 скилидки

Начин на приготвяне:
1) Нарязваме херингата на парчета. В дълбок тиган загравяме зехтин и запържваме почистените скариди и чесъна. След това добавяме херингата. След като се получи златиста коричка на морските дарове поставяме доматената паста, каперсите и чери доматите, нарязани на две;
2) Слагаме пастата да се вари в предварително вряща вода със сол и я варим според указанията – за около 7 минути;
3) Добавяме сварената паста към соса и разбъркваме. Прибавяме и мини моцарелата и нарязания магданоз и сваляме от огъня;
4) В дълбока чиния аранжираме с пресен босилек и поръсваме с настърган пармезан 🔥
Добър апетит😋🍽️👌

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *