ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Кухня: Италианска
Време за подготовка: 10 мин.
Време за приготвяне: 10 мин.
Общо: 20 мин.
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО:
Протеин – 19 гр (растителен източник)
Въглехидрат – 110 гр
Мазнини – 16,5 гр
Общо калории – 670 kcal
СЪСТАВКИ
100гр безглутенови спагети Sotelli (за тазирецепта аз избрах микс от цвекло, морков и спанак)
50 гр сушени домати (отцедени)
15 гр пармезан
10 гр студено пресован зехтин
пресен босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
СТЪПКА # 1
1. Сваряваме спагетите в голямо количество подсолена вода за 9 – 12 минути (вижте опаковката) като разбъркваме периодично, за да избенем слепване.
СТЪПКА # 2
1. В отделна купичка смесваме нарязаните на едро сушени домати, листата босилек и зехтина.
2. Когато спагетите са готови ги отделяме и към тях добавяме сместа, като енергично ги объркваме.
3. Поръсваме с пармезан