Шарена безглутенова паста със сушени домати и босилек

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Кухня: Италианска

Време за подготовка: 10 мин.

Време за приготвяне: 10 мин.

Общо: 20 мин.

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО:

Протеин – 19 гр (растителен източник)

Въглехидрат – 110 гр

Мазнини – 16,5 гр

Общо калории – 670 kcal

СЪСТАВКИ

100гр безглутенови спагети Sotelli (за тазирецепта аз избрах микс от цвекло, морков и спанак)

50 гр сушени домати (отцедени)

15 гр пармезан

10 гр студено пресован зехтин

пресен босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

СТЪПКА # 1

1. Сваряваме спагетите в голямо количество подсолена вода за 9 – 12 минути (вижте опаковката) като разбъркваме периодично, за да избенем слепване.

СТЪПКА # 2

1. В отделна купичка смесваме нарязаните на едро сушени домати, листата босилек и зехтина.

2. Когато спагетите са готови ги отделяме и към тях добавяме сместа, като енергично ги объркваме.

3. Поръсваме с пармезан

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *