Царевичен безглутенов хляб

ПРОДУКТИ:
200 грама царевично брашно
100 милилитра прясно мляко
150 грама сладка царевица от консерва
1 стрък зелен лук
10 грама краве масло
10 грама бакпулвер
1 яйце
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете брашното в купа, заедно с яйцето, прясното мляко, бакпулвера и сол на вкус. Замесете меко ронливо тесто. Сложете маслото в тиган, за да се разтопи и загрее. Нарежете зеленият лук на ситно. Запържете го в маслото. Добавете царевицата от консерва и запържете за кратко. Свалете от котлона и оставете да изстине. След това добавете към царевичното тесто и премесете. Образува се ронливо тесто. Намажете тава с диаметър 20 сантиметра или чугунен тиган (какъвто използвах аз) с малко масло и изсипете сместа. Натиснете с лъжица, така че да се образува питка. Печете на средно ниво във фурна на 180 градуса за около 30 минути. Извадете тавата от фурната и обърнете върху дъска.

Нарежете царевичното хлебче докато е топло.

Приятен апетит!

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *