Хумус с печен патладжан

Продукти:
200 грама сварен нахут
50 грама патладжан
20 милилитра зехтин
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус
лют червен пипер на вкус
сол на вкус
натурален начос за сервиране

Приготвяне:
Изпечете патладжана в чушкопек.
Обелете го и пасирайте заедно със свареният нахут и скилидката чесън.
Подправете готовият хумус със съответните подправки черен пипер, червен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте добре и сложете в кутия с капак, за да не изсъхва.
Сложете готовият хумус в хладилник, за да се изстуди и отлежи.
Сервирайте с натурален начос.
Консумирайте до два дни след приготвяне.

Приятен апетит!

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *