Спаначени макарони с гъби пачи крак

Продукти:

  • 200 грама макарони Fusilli със спанак
  • 300 грама пресни гъби Пачи крак
  • 50 грама краве масло
  • 1 скилидка чесън
  • 1/4 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Сложете около 600 милилитра вода със солта на котлона да заври. Когато водата е достатъчно загряла, добавете макароните със спанак. Варете според указанията на опаковката, около 5 – 6 минути са достатъчни. Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Почистете скилидката чесън и я смелете в преса. Загрейте маслото в тиган. Добавете чесъна и гъбите. Запържете за кратко. Свалете макароните от котлона и ги отцедете от излишната вода. Разпределете ги в две дълбоки чинии. Върху макароните разпределете от гъбите. Подправете със сол и черен пипер по желание.

Приятен апетит!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *