Спагети с телешко месо и сос

Спагети с телешко месо и сос

Вкусна рецепта с безглутенова паста Sotelli, телешко месо и сос.

Необходими продутки:

  1. Безглутенови спагети – 400гр
  2. телешко месо – 1кг
  3. стар лук – 2 глави
  4. доматено пюре – 6 с.л
  5. канела – 1 равна к.л.
  6. смлян черен пипер – 1 равна к.л
  7. карамфил – 4 зърна
  8. зехтин – 6-7 с.л
  9. сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парченца. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете месото. Добавете ситно нарязания кромид лук и го задушете с месото. След това прибавете доматеното пюре, подправките (прясно смлян черен пипер, канела, карамфил и сол на вкус). Добавете вода, да покрие добре месото. Когато течноста кипне, захлупете с капак и варете на много тих огън до пълното омекване на месото (около 2 часа) за да се получи плътен сос.

Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода за 9-12 минути като бъркате периодично за да избегнете слепване. Отцедете спагетите и сервирайте в дълбока чиния за паста, гарнирайте с вече готовия сос.

Поднесете с чаша вино.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *