Спагети с телешко месо и сос
Вкусна рецепта с безглутенова паста Sotelli, телешко месо и сос.
Необходими продутки:
- Безглутенови спагети – 400гр
- телешко месо – 1кг
- стар лук – 2 глави
- доматено пюре – 6 с.л
- канела – 1 равна к.л.
- смлян черен пипер – 1 равна к.л
- карамфил – 4 зърна
- зехтин – 6-7 с.л
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парченца. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете месото. Добавете ситно нарязания кромид лук и го задушете с месото. След това прибавете доматеното пюре, подправките (прясно смлян черен пипер, канела, карамфил и сол на вкус). Добавете вода, да покрие добре месото. Когато течноста кипне, захлупете с капак и варете на много тих огън до пълното омекване на месото (около 2 часа) за да се получи плътен сос.
Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода за 9-12 минути като бъркате периодично за да избегнете слепване. Отцедете спагетите и сервирайте в дълбока чиния за паста, гарнирайте с вече готовия сос.
Поднесете с чаша вино.
Подходяща паста за рецептата: