Необходими продутки:
- Безглутенови спагети Sotelii – 400гр.
- Пилешки гърди – 400гр.
- Зелени маслини -80гр
- Смлени домати от консерва – 400 гр.
- Зехтин – 2-3 с.л.
- Сол, черен пипер и риган
- Пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на парченца. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете пилето, посолете и задушете до златисто около 10 – 15 минути. След това добавете доматите и варете за кратко, до леко сгъстяване. Нарежете маслините на шайби, ако са с костилки обезкостете и нарежете на жулиени. Прибавете ги към вече готовия сос .Подправете с риган и прясно смлян черен пипер.
Получава се приятен доматен сос с късчета златисто пиле. Спагетите се сваряват в тенджера с голямо количество подсолена вода за 8-10 минути. Докато се вари пастат разбъркайте няколко пъти за да се избегне слепване. Вече готовите спагети отцедете и запазете малко от течноста. Смесете спагетите със соса, разбъркайте добре и ако имам нужда добавете няколко лъжици от водата. Сервирайте докато са топли и поръсете със прясно настърган пармезан. Декорирайте със стръкче пресен риган.
Сервирайте с чаша червено вино или бира.
*Ако предпочитате, месото да е по-сочно, използвайте пилешко бутче.
Подходяща паста за рецептата: