Спагети с пиле, маслини и домати

Необходими продутки:

  1. Безглутенови спагети Sotelii – 400гр.
  2. Пилешки гърди – 400гр.
  3. Зелени маслини -80гр
  4. Смлени домати от консерва – 400 гр.
  5. Зехтин – 2-3 с.л.
  6. Сол, черен пипер и риган
  7. Пармезан

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на парченца. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете пилето, посолете и задушете до златисто около 10 – 15 минути. След това добавете доматите и варете за кратко, до леко сгъстяване. Нарежете маслините на шайби, ако са с костилки обезкостете и нарежете на жулиени. Прибавете ги към вече готовия сос .Подправете с риган и прясно смлян черен пипер.

Получава се приятен доматен сос с късчета златисто пиле. Спагетите се сваряват в тенджера с голямо количество подсолена вода за 8-10 минути. Докато се вари пастат разбъркайте няколко пъти за да се избегне слепване. Вече готовите спагети отцедете и запазете малко от течноста. Смесете спагетите със соса, разбъркайте добре и ако имам нужда добавете няколко лъжици от водата. Сервирайте докато са топли и поръсете със прясно настърган пармезан. Декорирайте със стръкче пресен риган.

Сервирайте с чаша червено вино или бира.

*Ако предпочитате, месото да е по-сочно, използвайте пилешко бутче.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *