Спагети с гъби приготвени с паста Sotelli

Необходими продутки:

  1. Безглутенови спагети Sotelli – 250гр
  2. Пресен лук (може да се замени с праз лук) – 3-4 стръка
  3. Гъби печурки – 300-400гр
  4. Пресни домати – 300гр
  5. Доматено пюре – 2-3 с.л.
  6. Пресни зелени чушки – 4 бр.
  7. Щипка захар
  8. СОл, черен пипер
  9. Вегета – 1с.л.
  10. Дафинов лист – 1 листо
  11. Зехтин – 5-6 с.л
  12. Кашкавал

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте зехтина. Нарежете на ситно пресния лук и го добавете в тигана, след това чушките нарязани на кубчета и задушете за кратко. Прибавете нарязаните на парченца печурки. Гответе до извиране на т. Накрая добавете ситно нарязаните домати, доматено пюре и захарта, за да се убие киселиността. Подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете вегетата и дафиновия лист. Оставете да къкри на тих огън до изкипяване на течността и до получаване на приятен доматено – гъбен сос със желаната гъстота.

Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода за 9-12 минути. Разбърквайте по време на варенето за да не се слепят.

Сервирайте топли с настърган кашкавал.

Поднесете с бяло вино или бира.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *