Необходими продутки:
- Безглутенови спагети Sotelli – 250гр
- Пресен лук (може да се замени с праз лук) – 3-4 стръка
- Гъби печурки – 300-400гр
- Пресни домати – 300гр
- Доматено пюре – 2-3 с.л.
- Пресни зелени чушки – 4 бр.
- Щипка захар
- СОл, черен пипер
- Вегета – 1с.л.
- Дафинов лист – 1 листо
- Зехтин – 5-6 с.л
- Кашкавал
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган загрейте зехтина. Нарежете на ситно пресния лук и го добавете в тигана, след това чушките нарязани на кубчета и задушете за кратко. Прибавете нарязаните на парченца печурки. Гответе до извиране на т. Накрая добавете ситно нарязаните домати, доматено пюре и захарта, за да се убие киселиността. Подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете вегетата и дафиновия лист. Оставете да къкри на тих огън до изкипяване на течността и до получаване на приятен доматено – гъбен сос със желаната гъстота.
Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода за 9-12 минути. Разбърквайте по време на варенето за да не се слепят.
Сервирайте топли с настърган кашкавал.
Поднесете с бяло вино или бира.
Подходяща паста за рецептата: