Руло от полента с млечна салата

Продукти:
300 грама вода
100 грама царевично брашно
20 грама краве масло
1/2 чаена лъжичка сол

за плънката:
100 грама цедено кисело мляко
50 грама прясна краставица*
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка пресен копър, накълцан
2 супени лъжици зехтин

за заливката:
30 грама краве масло
1 чаена лъжичка червен пипер
*Може да използвате и кисела. Също става много вкусно.

Приготвяне:
Сложете водата за да загрее в малка касерола заедно с маслото и солта.
Когато започне да ври, добавете царевичното брашно на части при непрекъснато бъркане. Когато се образува гъста каша дръпнете от котлона.
Разстелете върху лист хартия за печене.
Трябва да се образва правоъгълник с приблизителни размери 15*25 сантиметра.
Направете млечната салата като нарежете краставицата на кубчета и смесите с цеденото кисело мляко, солта, копъра и зехтина. Разбъркайте добре.
Разпределете млечната салата върху полентата и навийте на руло.
Прехвърлете готовото руло в чиния или поднос като внимавате, за да не се разпадне.
Загрейте маслото за заливката в тиган и когато се сгорещи добавете червеният пипер.
Бъркайте енергично и свалете от котлона. Залейте рулото от полента и млечна салата.
Оставете да изстине и сложете в хладилник за един час, за да стегне.
При желание можете да го консумирате и топло.

Приятен апетит!

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *