Пълнена безглутенова паста Conchiglioni със зеленчуци

Вкусна рецепта с пълнена безглутенова паста Conchiglioni със зеленчуци. Бързо, лесно и вкусно. Опитай и ти!

ПРОДУКТИ:

200 грама Conchiglioni
100 грама замразен грах
50 грама замразена царевица
5 – 6 розички от карфиол
1 голям морков
30 грама краве масло
50 грама настърган пармезан
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Обелете и нарежете моркова на колелца. Сложете зеленчуците в малка касерола с щипка сол и вода на котлона. Заварете ги за около 10 – 12 минути. Можете да използвате и мултикукър и да ги приготвите на пара. Аз доста често работя с него, защото обичам зеленчуци на пара. След като се сварят, дръпнете касеролата от котлона и отцедете водата.

Можете да използвате водата като зеленчуков бульон. През тези студени зимни месеци е много сгряваща и ароматна напитка. Сложете вода в касерола, заедно с щипка сол. Поставете касеролата на котлона и изчакайте докато водата заври. След като започне да ври, добавете пастата. Варете около 7 – 8 минути на средна степен на котлона. След като пастата се свари я отцедете от водата.

Сложете маслото в дълбок тиган и го загрейте на средна степен на котлона. Трябва да използвате средна степен на котлона, за да не започне да загаря маслото. След като загрее достатъчно, добавете отцедените зеленчуци. Задушете за 4 – 5 минути. Прибавете пастата и дръжте още около 2 минути. Свалете от котлона и напълнете внимателно черупките със зеленчуци. Посолете на вкус и поръсете с настърган пармезан.

Приятен апетит!

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *