Паста Penne с чили, домати и пармезан

Необходими продутки:

  1. Безглутенова паста Penne
  2. Скилидки чесън – 3 бр
  3. Чили – 1,2 щипки
  4. Бяло вино – 1 чаша
  5. Черен пипер
  6. Пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода, в която сте добавили една супена лъжица зехтин. В тиган загрейте малко мазнина и добавете 3 скилидки наситнен чесън и 1-2 щипки чили. Посолете на вкус и запържете една минута. Налейте една винена чаша бяло вино и варете 8-10 минути. Виното ще се поизпари и ще се получи лек, деликатен сос. Свалете от огъня и добавете към предварително приготвената паста. Подправете с черен пипер и поръсете с пармезан. Украсете с чери доматчета и листа босилек.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *