Необходими продутки:
- Безглутенова паста Penne
- Скилидки чесън – 3 бр
- Чили – 1,2 щипки
- Бяло вино – 1 чаша
- Черен пипер
- Пармезан
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, в която сте добавили една супена лъжица зехтин. В тиган загрейте малко мазнина и добавете 3 скилидки наситнен чесън и 1-2 щипки чили. Посолете на вкус и запържете една минута. Налейте една винена чаша бяло вино и варете 8-10 минути. Виното ще се поизпари и ще се получи лек, деликатен сос. Свалете от огъня и добавете към предварително приготвената паста. Подправете с черен пипер и поръсете с пармезан. Украсете с чери доматчета и листа босилек.
Подходяща паста за рецептата: