Паста Penne с манатарки и трюфели

Продукти:

  • 250 грама безглутенова царевична паста
  • Паста Penne
  • 200 грама пресни манатарки
  • 200 грама течна сметана с масленост 30%
  • 1/2 чаена лъжичка смлян трюфел
  • 30 грама краве масло
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • смлян пармезан за поръсване

Приготвяне:

Сложете около литър вода със сол на вкус да заври на котлона. Температурата на котлона трябва да е средна. След като заври добавете безглутенова царевична паста Penne. Варете около 6 – 7 минути или до готовност. През това време направете плънката. Обелете и смелете скилидката чесън. Сложете маслото в тиган да се разтопи. Добавете чесъна и запържете за кратко. Нарежете гъбите на малки парченца и ги добавете в тигана. Запържете до образуване на хубав златист цвят на манатарките. Времето на запържване е около 3 – 4
минути. Добавете сметаната, смляният трюфел и сол на вкус. Разбъркайте добре, за да се смесят всички вкусове. Накрая прибавете и отцедената паста. Дръжте на котлона за още 2 – 3 минути и свалете. Поръсете щедро със смлян пармезан.

Приятен апетит!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *