Паста Penne с бекон и сметана

Penne със скариди от Irene la fata

Една невероятно лесна и бърза за приготвяне рецепта от Irene la fata. Тя ни изненада с паста Penne и скариди. Вижте как да приготвите рецептата.

Необходими продутки:

  1. Паста Penne Sotelli
  2. Чесън – 2 скилидки
  3. Бекон – 250г, нарязан на дребни кубчета
  4. Зехтин – 1 с.л.
  5. Сметана – 200 мл течна за готвене
  6. Яйца – 2 жълтъка
  7. Пармезан
  8. Магданоз – 1 връзка
  9. Сол

Начин на приготвяне:

Сложете пастата да се свари според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовата паста от водата.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете нарязания на дребно чесън, гответе за кратко, докато омекне. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно доливайте сметаната и намалете котлона. Когато започне да къкри поръсете с щипка сол. При непрекъснато бъркане, добавете двата жълтъката. След това слагате една чаша пармезан.

Сложете вече сварената паста към соса и бекона, разбъркайте всичко и накрая поръсете с магданоз.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *