Penne със скариди от Irene la fata
Една невероятно лесна и бърза за приготвяне рецепта от Irene la fata. Тя ни изненада с паста Penne и скариди. Вижте как да приготвите рецептата.
Необходими продутки:
- Паста Penne Sotelli
- Чесън – 2 скилидки
- Бекон – 250г, нарязан на дребни кубчета
- Зехтин – 1 с.л.
- Сметана – 200 мл течна за готвене
- Яйца – 2 жълтъка
- Пармезан
- Магданоз – 1 връзка
- Сол
Начин на приготвяне:
Сложете пастата да се свари според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовата паста от водата.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете нарязания на дребно чесън, гответе за кратко, докато омекне. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.
Постепенно доливайте сметаната и намалете котлона. Когато започне да къкри поръсете с щипка сол. При непрекъснато бъркане, добавете двата жълтъката. След това слагате една чаша пармезан.
Сложете вече сварената паста към соса и бекона, разбъркайте всичко и накрая поръсете с магданоз.
Подходяща паста за рецептата: