Паста Penne със сьомга и босилеково песто

Необходими продутки:

  1. Паста Penne – 200 – 250 гр.
  2. Филе от сьомга – 400 гр
  3. Босилеково песто – 2-3 с.л (20гр)
  4. Ззехтин – 2-3 ч.л.
  5. Сушени домати в зехтин – 10 бр.
  6. Сол на вкус
  7. Щипка сушен риган
  8. Зехтин (за поръсване на сьомгата)

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката до състояние ал данте за около 9-12 минути. В предварително загрята фурна на 200 градуса изпечете сьомгата след като я посолите и поръсите с малко риган и няколко капки зехти, за 12-15 минути или докато придобие приятен златист загар.

В тефлонов тиган загрейте 1 ч.л. зехтин и прибавете сварената паста за още 1-2 минути. Добавете 2-3 с.л. босилеково песто и сушените домати нарязани на ивички, разбъркайте в продължение на 1 минута и отстранете от огъня. Поставете в дълбока чиния за сервиране и поставете парченце сьомга отгоре.

Комбинирайте с чаша бяло вино.

Добър апетит!

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *