Необходими продутки:
- Паста Fusilli
- Чери домати – 150 гр.
- Рукола
- Натурални маслини – 50 гр.
- Босилек – 1/4 чаша
- Черен пипер
- Сол
- Балсамико
- Зехтин
- Пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете пастата да се свари според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте. Отцедете готова паста от водата и я изплакнете под студена вода, за да се охлади. Изцедете отново.
За дресинга: В малка купичка смесете 3 лъжици зехтин, балсамико, босилек и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
В голяма купа добавете пастата и овкусете с 1/3 от дресинга. Добавете рукола, чери домати и маслини. Залейте с дресинга отново. Ако е необходимо добавете още сол и черен пипер.
Преди да поднесете поръсете с пармезан.
Подходяща паста за рецептата: