Паста с броколи, гъби и пармезан от Габриела Цулин

Паста с броколи, гъби и пармезан! Вкусна и лесна рецепта от Габриела Цулин

паста с броколиПродуктите без глутен са предпочитани и търсени от много хора в днешно време. Глутенът е по – труден за разграждане от организма, ето защо се срещат и търсят продукти без глутен.

Аз не консумирам храни с глутен от доста време насам, не защото имам непоносимост към глутен, а защото се чувствам по – добре без него. Откакто се храня ниско въглехидратно започнах да го избягвам и към днешна дата продължавам.

Има естествено моменти, когато го консумирам, но гледам да е веднъж на определен период от време. Все пак, прекаленият светец и Богу не е драг.

Много продукти са излишно обогатявани с глутен, с цел по – добри вкусови качества. Това обаче води до излишно насищане на организма с глутен и може да предизвика реакции към протеина.

Паста с броколи, гъби и пармезан се приготвя:

Продукти:
400 грама безглутенова паста Sotelli
200 грама броколи
200 грама гъби печурки
30 милилитра бяло вино
50 грама краве масло
150 грама пармезан
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжичка сушен розмарин
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол

Приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода за 7 – 10 минути.
Почистете гъбите и ги нарежете на кубчета.
Почистете броколито и го накъсайте на розички.
Сложете розичките в подсолена вода и варете 8 – 10 минути.
Почистете и нарежете скилидката чесън на ситно.
Сложете маслото в дълбок тиган, добавете нарязания на ситно чесън и запържете.
Добавете гъбите и виното и задушете за 7 – 8 минути.
Отцедете сварената паста и добавете гъбите и броколито.
Разбъркайте внимателно.
Сервирайте и поръсете с пармезан и подправките, изброени по – горе.
Приятен апетит!

Автор: Gabriela Tsulin

Снимки: Gabriela Tsulin

Източник: www.gabrielatsulin.com</

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *