Паста със спанак и синьо сирене

Необходими продутки:

  1. Безглутенова паста Fusilli
  2. Спанак – 400г
  3. Готварска сметана – 200мл
  4. Синьо сирене – 150-200мг
  5. Скилидки чесън – 4 бр.
  6. Индийско орехче
  7. Сол
  8. Прясно смлян черен пипер
  9. Зехтин – 2 ч.л.
  10. Пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте зехтина и добавете нарязания на дребно чесън, гответе за кратко, докато омекне и се ароматизира зехтина. Добавете сметаната,сол, черен пипер и индийско орехче и оставете течноста да заври . На слаб огън варете около 5-6 минути, леко да се редуцира и сгъсти. Бъркайте енергично, за да не загори. След това добавете синьото сирене и продължете да бъркате до пълното му разтапяне. Бланширайте спанака: заливате го за кратко  с гореща, леко подсолена вода. За да запазите свежия цвят трябва да се шокира с ледена вода. Бланшираният спанак прибавяте към вече готовия млечен сос. Сварете пастат в дълбока тенджера с голямо количество подсолена вода за около 8-10минути. Веднага след сваряването прибавете пастат към соса, разбъркайте и ако е гъста може да разредите с малко от водата на пастата. Сервирайте гореща и поръсете с прясно настърган пармезан. Поднесете с охладено бяло вино.

Подходяща паста за рецептата:

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *