Паста Макарони Aglio e Olio

Необходими продутки:

  1. Безглутенова паста Macaroni – 250гр
  2. Чесън – 3-4 скилидки
  3. Магданоз – 1 връзка
  4. Зехтин – 4-5 с.л.
  5. Щипка лют червен пипер (или повече; на вкус)
  6. Сол, черен пипер
  7. Пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в голямо количество подсолена вода за 9-10 мин. Разбърквайте периодично. Отцедете и запазете част от водата в която е вряла пастата, която ще използвате по-късно ако се наложи.

В дълбок тиган се нагрява зехтинът. Добавят се чесънът и лютия пипер и се запържват за няколко секунди докато отделят ароматите си. Добавят се отцедените макарони и се готвят 1-2 минути. Ако са сухи се добавя малко от водата, в която са врели. Посоляват се със сол и черен пипер.

Накрая към макароните се добавят нарязаният на ситно магданоз и настърганият пармезан. Разбъркват се за няколко секунди и се сервират веднага.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *