Макарони на фурна без захар и глутен

Още една вкусна рецепта от Габриела Цулин. Опитайте макарани Sotelli на фурна!

Продукти:

/за две порции/

150 грама безглутенови макарони
30 грама краве масло
100 грама краве сирене
3 супени лъжици стевия на прах
60 милилитра прясно мляко
1 шушулка ванилия
1 яйце

Приготвяне:

Сложете 500 милилитра вода с щипка сол да заври.
Добавете безглутеновите макарони и ги сварете според указанието на опаковката.
След като ги сварите ги отцедете.
Натрошете сиренето.
Разбийте яйцето на пяна и добавете прясното мляко.
Сложете макароните в купа и добавете натрошеното сирене, вътрешността от шушулката ванилия, стевията и сместа с млякото.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в малка тавичка, гювече или друг съд, подходящ за печене.
Отгоре подредете краве масло, нарязано на малки парченца.
Печете на средно ниво в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 15 – 20 минути или докато добие приятен загар.
Приятен апетит!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *