Класически спагети Болонезе с кайма
Решихме да приготвим класически спагети Болонезе с кайма. Надяваме се да ви хареса!
Необходими продукти:
- Безглутенова паста Spaghetti
- Телешка кайма – 600гр
- Стар лук – 1 глава
- Чесън – 3-4 скилидки
- Морков – 1-2 брой
- Обелени, смлени домати – 500гр
- Вино – ½ чаша червено
- Сол, черен пипер, риган
- Зехтин
- Пармезан
Начин на приготвяне:
Задушете в дълбок тиган 2 супени лъжици зехтин, лука и пресования или нарязан на ситно чесън до приятен златист цвят. Добавете нарязания на ситно морков и гответе до леко омекване. Прибавете раздробената на дребни късчета кайма и разбъркайте до получаване на трохи. Добавете солта и черния пипер, оставете на слаб огън след това доматите и щипка захар, за да убие киселинноста, накрая доматеното пюре и череното вино.
Гответе до получаване на приятен сос Болонезе. Накрая подправете с риган. Сварете спагетите в голяма тенджера и голямо количество подсолена вода за 8-11мин. Добре е спагетите да бъдат алденте. Използвайте разбира се спагети Sotelli за получаване на идеалният вкус. Поръсете с прясно настърган пармезан.
Сервирайте горещи за да може пармезана леко да се разтопи и да се слеят вкусовете и ароматите. Украсете със стръкче пресен риган. Поднесете с чаша хубаво червено вино.
Подходяща паста за рецептата: