Класически спагети Болонезе с кайма

Класически спагети Болонезе с кайма

Решихме да приготвим класически спагети Болонезе с кайма. Надяваме се да ви хареса!

Необходими продукти:

  1. Безглутенова паста Spaghetti
  2. Телешка кайма – 600гр
  3. Стар лук – 1 глава
  4. Чесън – 3-4 скилидки
  5. Морков – 1-2 брой
  6. Обелени, смлени домати – 500гр
  7. Вино – ½  чаша червено
  8. Сол, черен пипер, риган
  9. Зехтин
  10. Пармезан

Начин на приготвяне:

Задушете в дълбок тиган  2 супени лъжици зехтин, лука и пресования или нарязан на ситно чесън  до приятен златист цвят. Добавете нарязания на ситно морков и гответе  до леко омекване. Прибавете раздробената на дребни късчета кайма и разбъркайте до получаване на трохи. Добавете солта и черния пипер, оставете на слаб огън след това доматите и щипка захар, за да убие киселинноста, накрая доматеното пюре и череното вино.

Гответе до получаване на приятен сос Болонезе. Накрая подправете с риган. Сварете спагетите в голяма тенджера и голямо количество подсолена вода за 8-11мин. Добре е спагетите да бъдат алденте. Използвайте разбира се спагети Sotelli за получаване на идеалният вкус. Поръсете с прясно настърган пармезан.

Сервирайте горещи за да може пармезана леко да се разтопи и да се слеят вкусовете и ароматите. Украсете със стръкче пресен риган. Поднесете с чаша хубаво червено вино.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *