Италианска класика Spaghetti alla Carbonara от Станислав Райчев

В тези студени и ветровити дни😖💨❄️ Ви предлагам да се пренесем в слънчева Италия 🇮🇹🌞 с една бърза, лесна и много вкусна рецепта, а именно Sotelli Spaghetti alla Carbonara🍝

Необходими продукти за 5 порции:
✔️1 пакет Sotelli – паста без глутен и ГМО Spaghetti 400 гр.
✔️панчета (пушен бекон) – 250 гр.
✔️жълтък – 5 бр.
✔️пармезан (грана падано) – 70-80 гр.

Начин на приготвяне:
1) Нарязваме панчетата на малки кубчета и ги слагаме в горещ тиган, докато се запържи и се стопи мазнината;
2) Слагаме спагетите в предварително вряща вода с малко сол, като ги варим до степен ал денте (около 5-6 мин.)
3) Рабиваме жълтъците с половината от настъргания пармезан и овкусяваме с черен пипер;
4) Сварената паста я поставяме при панчетата и разбъркваме добре, като добяваме и 2 черпака от водата, в която е вряла пастата;
5) Сваляме от огъня и добавяме сместа от жълтъци и пармезан и разбъркваме енергично, за да се смесят добре с пастата и за да се получи кремообразна смес;
6) Аранжираме в дълбока чиния като поръсваме с настърган пармезан.

Добър апетит!👨‍🍳👨‍🚒🍽️

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *