Вкусни Spaghetti Болонезе с кайма

Необходими продутки:

  1. Безглутенова паста Spaghetti
  2. Кайма – 250-300 гр
  3. Лук – 1 глава
  4. Чесън – 2 скилидки
  5. Морков – 1 брой
  6. Стебло целина
  7. Чаша червено вино
  8. Доматено пюре – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Сварете 250 гр спагети в подсолена вода, в която сте добавили 1 с.л. зехтин. Пригответе сос: нарежете наситно 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 морков и едно стебло целина. Задушете зеленчуците в 4-5 лъжици зехтин около 5 минути. Добавете 250-300 гр кайма. Намалете огъня, гответе при непрекъснато бъркане около 5 минути. Добавете 1 винена чаша полусухо червено вино и бъркайте докато виното се изпари. Добавете 2 с.л. доматено пюре. Подправете със смлян черен пипер и риган. Добавете 1,5 чаша телешки бульон и разбъркайте. Варете под капак, на слаб огън, около 45 минути като разбърквате от време на време. Посолете на вкус. Предварително сварените спагети аранжирайте в чиния, полейте със соса и поръсете с млян черен пипер или с настърган пармезан.

Подходяща паста за рецептата:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *