Безглутенови царевични канелони с пиле

Предлагаме ви една вкусна и здравословна рецепта с безглутенови царевични канелони и пиле! Опитайте!

Продукти:
200 грама безглутенови канелони
300 грама гъби печурки
170 грама пилешки гърди
20 грама краве масло
80 грама стар лук = 1 глава
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус
сол на вкус

За сос бешамела:
400 грама прясно краве мляко
50 грама пълнозърнесто брашно от лимец
20 грама краве масло
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
сол на вкус

120 грама кашкавал от краве мляко

Приготвяне:
Сложете около половин литър вода в касерола да заври.
След като водата заври добавете канелоните и дръжте за 2 – 3 минути във врящата вода.
Свалете от котлона и отцедете.
Почистете и нарежете гъбите на шайби.
Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно.
Нарежете пилешките гърди на хапки.
Загрейте маслото в дълбок тиган.
Запържете чесъна, лука и пилешкото за кратко.
Свалете от котлона и добавете сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте, за да може всички продукти да се овкусят добре.
Напълнете канелоните с плънката и ги подредете в намазана с мазнина тава.
Пригответе сос бешамела като загреете маслото в касерола.
Добавете брашното при непрекъснато бъркане.
Накрая прибавете млякото и дръжте на котлона докато се сгъсти.
Бъркайте непрекъснато, за да не загори.
След като е готов, дръпнете от котлона и добавете индийското орехче и сол на вкус.
Залейте канелоните със соса и поръсете с настърган кашкавал.
Сложете тавичката във фурната.
Печете на средно ниво в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 25 – 30 минути.
Приятен апетит!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *