Безглутенови спагети с пилешко филе и извара

Хранителна стойност за цялото количество:
Протеин – 40 гр
Въглехидрат – 95 гр
Мазнини – 15,6 гр
Общо калории – 680 kcal

Съставки:
1. 100гр безглутенови спагети Sotelli ( аз избрах за тази рецепта с вкус на домати, но вие може да изберете и друг вид: тиква, цвекло, морков и други)
2. 100 гр пилешко филе
3. 100 гр обезмаслена извара “Pilos”
4. 50 гр грах
5. 10 гр пармезан
6. 10 гр студено пресован зехтин
7. сол, черен пипер и мащерка на вкус

Начин на приготвяне:

Стъпка №1
1. Сваряваме спагетите в голямо количество подсолена вода за 9 – 12 минути (вижте опаковката) като разбъркваме периодично, за да избенем слепване.
2. Нарязваме на малки късове пилешкто филе и го запичаме леко на тиган без мазнина.
3. Добавяме грахта за 1-2 мин и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка ( ако използвате замразена грах ще ви отнеме около 5 мин., за да я задушите и да омекне)

Стъпка №2
1. Когато спагетите са готови ги отцеждаме и ги добавяме към пилешкото месо и грахта.
2. Добавяме изварата само за няколко секунди да се смеси хубаво с подправките и месото и махаме тигана от котлона ( когато изварата се нагрее започва да отделя вода и се пресича!)
3. Сервираме в чиния и поръсваме отгоре пармезан.

Източник: https://muscle-damage.com/md-knowledge/gluten-free-spaghetti-s-pileshko

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *