Безглутенови спагети с конско рагу от Diliana Kostova

Предлагаме ви, една невероятна рецепта от Diliana Kostova с паста Sotelli с конско рагу.

Обща информация:
Кухня: Италианска
Време за подготовка: 10 мин.
Време за приготвяне: 20 мин.
Общо: 30 мин.

Хранителна стойност за цялото количество:
Протеин – 44 гр
Въглехидрат – 75 гр
Мазнини –  13 гр
Общо калории – 615 kcal

Съставки
1. 100гр безглутенови спагети Sotelli (аз избрах за тази рецепта с вкус на спанак, но вие може да изберете и друг вид: тиква, цвекло, морков и други)
2. 150 гр конско рагу
3. 5 гр студено пресован зехтин

Сос Маринара
1. пресен босилек
2. стар чесън
3. 100 гр доматен сос (цели домати)
4. сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
Стъпка #1
1. Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода за 9 – 12 минути (вижте опаковката) като бъркате периодично, за да избегнете слепване.
2. Нарежете на малки късове конското рагу и го запечете леко на тиган (по-късно ще го добавите към доматения сос). Аз лично съм ползвала консервирано конско месо.

Стъпка #2
1. Сложете доматения сос в малка тенджера да се вари и добавете ситно нарязания босилек, сол и черен пипер на вкус.
2. Нарежете на ситно стария чесън и го добавете накрая към соса, когато той вече се е сгъстил. Така ще запазите силния аромат на чесъна (препоръка от специалист пицар)
3. Добавете конското рагу към соса малко преди да стане готов.

Стъпка # 3
1. Когато спагетите са готови ги отцедете и към тях добавете зехтина.
2. Сложете ги в дълбока чиния и ги залейте с готовия сос.

Рецепта: Diliana Kostova
Снимки: Diliana Kostova
Линк: тук

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *